0:00
/
0:00
Transcript

TV | DadsAround Părinți la Fix: stresul de-acasă luat la birou și invers

Am fost invitați la Metropola TV, la emisiunea Părinți la Fix unde am discutat despre cum facem să ameliorăm stresul - cel de la birou luat acasă, dar și cel de-acasă luat la birou.

Pe 25 septembrie, Matei și cu mine am fost invitați la emisiunea Părinți la Fix, de la Metropola TV. Ca de obicei, am avut o discuție cât se poate de constructivă alături de Dana Istrate, gazda emisiunii.

Amândoi am povestit despre ce am învățat prin proiectul #DadsAround despre perspectiva taților vizavi de acest „bagaj” pe care îl luăm cu noi - ba de-acasă la birou, ba de la birou acasă.

Mitul echilibrului dintre viața personală și cea profesională

Matei a povestit cum mental este foarte greu să faci o separare matematică între viața personală și cea profesională. Poți în schimb să conștientizezi ce te frământă și să discuți chiar cu șeful de la birou despre asta. O numire a problemelor ajută din capul locului la adresarea sănătoasă a lor.

Eu am povestit apoi despre somn și despre cum privarea de somn te afectează a doua zi la serviciu.

Vulnerabilitatea și bărbații

Inevitabil a apărut în discuție vulnerabilitatea – și felul stângaci prin care încă nu știm să ne arătăm emoțiile.

Matei povestea că am putea lua exemplul tinerilor din GenZ, care au crescut fără stigmatizarea a tot ceea ce înseamnă mental care.

Eu am adăugat la asta că pare că avem un automatism specific - al taților, dar și al bărbaților în general - de a ne comporta ca și cum suntem mereu singuri în tot ceea ce ni se întâmplă – mai ales când vine vorba de probleme.

Buffer între birou și casă

În a doua parte a emisiunii ne-am uitat din perspectiva inversă – cum ceea ce te frământă la birou îți afectează viața de acasă. Și mai ales ce poți face în privința asta.

Aici sunt nenumărate soluții identificate care toate au la bază o comunicare deschisă și asumată.

Tații au nevoie să vadă în prietena, iubita, soția lor o parteneră, în sensul de a cere ajutorul, de a-și arăta slăbiciunile, de a compensa atunci când sunt ajutați oferind implicare și investiție de timp și energie.

În același timp, a ieșit în față un mecanism specific pe care pare că îl au mulți tați – ei nu își dau voie. Nu își dau voie să își dorească altfel, mai mult și să ceară pe măsură. Pare paradoxal, dar am întâlnit acest fenomen la mai mulți tați care au venit la DadsAround Sessions.

Vrei un workshop în companie pentru tații din echipa ta?

Atunci când tații înțeleg mai bine că ceea ce li se întâmplă este firesc și că există mijloace practice prin care pot gestiona toate provocările specifice unui părinte, aceștia devin tați mai buni, dar și angajați mai productivi.

De aceea, am decis împreună cu Matei să adăugăm și dimensiunea DadsAround Office la proiectul nostru.

Workshop-uri pe teme alese în prealabil care să ajute tații să navigheze mai bine provocările de la birou, dar și de-acasă.

Dacă ești interesat să afli mai multe, scrie-ne în privat aici sau pe contact@dadsaround.com

Hai și tu la DadsAround Sessions!

Dacă vrei să lucrezi în mod direct pe provocările tale de tată și să descoperi beneficiile învățării sociale, te invităm la singurul workshop de parenting pentru tați 100% gratuit din România, facilitat de doi tați.

Share

Următoarea întâlnire între tați are loc pe 23 octombrie începând cu ora 18:00 la Centrul Eka. Participarea este 100% gratuită, cu o rezervare în prealabil.

Rezervă-ți un loc acum!

Află mai multe detalii despre întâlnirile noastre lunare aici.

Intră în comunitatea DadsAround

www.dadsaround.com

LinkedIn

Substack

YouTube

TikTok

Instagram

Facebook

Despre DadsAround

DadsAround este un proiect de parenting pentru toți tații care vor să afle cum să fie mai buni. A fost fondat în 2023 de Ioan Ungureanu, dintr-o nevoie personală de a înțelege cum faci să devii un super tată.

Proiectul este facilitat de 2 tați

Ioan Ungureanu, fondator DadsAround, Communication Product Developer la pastel

Specialist în comunicare, cu peste 7 ani de advertising, 2 de marketing digital și marketing politic, 3 ani de jurnalism și 5 ani de turism. Licențiat și cu master în Jurnalism. Pasionat de știința minții și de AI. În prezent student la a doua facultate, Psihologie și Științe Cognitive, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București. Și student la Masterul Psihologie Educațională și Consiliere Psihologică din cadrul aceleași facultăți.

Matei Stănculescu - co-fondator Centrul Eka, psihoterapeut, coach

Matei Stănculescu este psihoterapeut, coach & trainer, specialist CIPRA și co-fondator al Centrului Eka, hub de wellbeing, psiho-educație și dezvoltare personală. Cu peste 15 ani în practica privată, consiliere psihologică și vocațională, dar și în managementul stresului, timpului, detectarea și dezvoltarea abilităților de leadership, Matei s-a specializat și în mental fitness training, public speaking, managementul eșecului, al crizei și al schimbării.

Îți mulțumesc pentru că și tu crezi în decizia de a fi #supertată.

Discussion about this video